+31 (0)582137066 tri@tri.nl

Autobanden recyclen

Total Recycling Industries (TRI) speelt een cruciale rol in het recyclen van autobanden en draagt op die manier bij aan een duurzamere toekomst voor de planeet. Wij zijn gecertificeerd door BEM (Band en Milieu) en staan garant voor een milieuvriendelijke verwerking van autobanden, waarbij we voldoen aan de hoogste milieunormen.

Het recyclen van autobanden is van vitaal belang vanwege de enorme hoeveelheid afval die deze industrie genereert en de schadelijke impact ervan op het milieu. TRI begrijpt deze urgentie en heeft zich toegewijd aan het implementeren van innovatieve recyclingprocessen om deze uitdaging aan te pakken.

Bij TRI begint het proces met het verzamelen van gebruikte autobanden van diverse bronnen, waaronder autogarages, bandenwinkels en automotive bedrijven. Vervolgens worden de banden zorgvuldig gesorteerd op basis van hun staat en materiaaltype.

Daarna ondergaan de banden een grondige verwerkingsfase, waarbij ze worden versnipperd tot kleine stukjes rubber. Dit gerecyclede rubber wordt vervolgens gebruikt als grondstof voor diverse toepassingen, zoals de productie van rubberen mulch voor speeltuinen, sportvelden, en tuinbouwtoepassingen, of als grondstof voor de productie van nieuwe rubberproducten.

Door het recyclen van autobanden helpt TRI niet alleen de hoeveelheid afval te verminderen die naar stortplaatsen wordt gestuurd, maar draagt het ook bij aan het behoud van waardevolle natuurlijke hulpbronnen en vermindert het de behoefte aan nieuwe grondstoffen. Bovendien vermindert het recyclen van autobanden de negatieve milieueffecten die gepaard gaan met de productie van nieuwe banden, zoals de uitstoot van broeikasgassen en het gebruik van fossiele brandstoffen.

Al met al speelt TRI een essentiële rol in het bevorderen van een circulaire economie en het creëren van een meer duurzame en veerkrachtige samenleving door autobanden op een verantwoorde en milieuvriendelijke manier te recyclen.